19 listopada 2021 r. odbędzie się III konferencja “Żywienie a zdrowie prokreacyjne kobiety”, której tematyka wpisuje się w najnowsze trendy naukowe i praktyczne, czyli te związane z wpływem diety na zdrowie człowieka. Tegoroczne wydarzenie przyjęło formę on-line i odbywać się będzie w postaci merytorycznych prelekcji oraz dyskusji po każdej zakończonej sesji.
Podczas konferencji zostanie omówiona współzależność potencjału genetycznego człowieka i diety oraz ich korelacja z rozwojem wewnątrzmacicznym płodu czy tematyka wpływu odżywiania kobiet na zdrowie prokreacyjne i zdrowie przyszłych pokoleń. Uczestnicy wydarzenia będą mieli szansę poszerzyć swoją wiedzę z zakresu stosowanych probiotyków i suplementów u kobiet ciężarnych, jak również odnośnie jednostek chorobowych u nich występujących i stosowanych wówczas sposobach odżywiania.
Konferencja skierowana jest do lekarzy, farmaceutów, dietetyków, położnych oraz osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem.
Warto wspomnieć, że ubiegłoroczna konferencja online okazała ogromnym sukcesem. Uczestniczyło w niej aż 730 osób, a opinie dodatkowo potwierdzają jej wysoki poziom:
„Konferencja była przygotowana w fantastyczny i bardzo profesjonalny sposób. Bardzo wiele z niej wyniosłam i jestem bardzo zadowolona z tak pożytecznie spędzonego dnia. Duży zastrzyk konkretnej wiedzy.”
Aby wziąć udział w konferencji, należy zarejestrować się na stronie organizatora, a następnie wybrać jeden z trzech dostępnych pakietów: podstawowy, standard lub premium i uiścić opłatę rejestracyjną. W imieniu organizatorów zachęcamy do wzięcia udziału w wydarzeniu, rejestracja uczestników otwarta będzie do 19 listopada 2021 r.
Zapraszamy do zapoznania się z programem konferencji oraz wszelkimi szczegółami pod adresem:
https://zywienieaprokreacja2021.pl/info
https://www.facebook.com/events/597329644735901/?active_tab=discussion
Konferencja została objęta Patronatem Medialnym Polskiego Towarzystwa Studentów Farmacji.